17/10/2022

Weekjournaal 13 oktober: opening Film Fest Gent, Cinebib, WK gravel en opening nieuw seizoen Momu

Deze week ging het Film Fest Gent van start. Het festival opende met de film ‘Close’ van Lukas Dhont. Wij spraken er met Lize Feryn en Titus De Voogdt. Cinebib is het nieuwe initiatief van 26 Vlaamse bibliotheken die samen een online videoplatform oprichten. Je kan er aan een voordelig tarief naar films kijken. En een Belg werd wereldkampioen in de wielerdiscipline gravel. 

Bekijk hieronder het weekjournaal en ontdek meer.

Deze onderwerpen komen aan bod:

  • Film Fest Gent
  • Cinebib
  • Veranderingen in het Waals hoger onderwijs
  • Nieuw seizoen in het Momu
  • Max Verstappen is wereldkampioen
  • Gravel, een opkomende wielerdiscipline

Presentatie: Joana Rebelo
Programmamedewerkers: Seth Van der Slycken, Margot Van Dale, Merel Vernaeve, Friedel Ovaere, Ine Bueken, Kayla Ceulemans, Yordi Dietens, Emma De Clercq, Annelien Poppe, Mila Franck, Moana Martinho Hortas en Emma Wenes
Tekst: Emma De Clercq
Foto: © Emma Wenes