25/11/2022

Stuur een lichtje naar de hemel met Shine a Light

Op zaterdag 26 november kan je op de vijver in het Rivierenhof in Antwerpen een lichtje laten branden voor iemand die je mist. Shine a Light is een initiatief van PUNT. vzw, een organisatie die ontstond na de dood van Julie van Espen. 

Toen Julie Van Espen in 2018 met haar vriendinnen naar Amsterdam ging, belandden ze in het Vondelpark waar op dat moment overledenen werden herdacht. Met lichtjes op kleine bootjes werd de vijver omgetoverd tot een ‘zee van lichtjes’. PUNT. vzw wil jaarlijks met Shine a Light op dezelfde manier troost brengen voor zij die iemand verloren. Daarom kan iedereen op zaterdag 26 november een lichtje te water laten voor een overleden dierbare in het Rivierenhof te Antwerpen, het lievelingspark van Julie. PUNT. vzw ontstond na de dood van Julie Van Espen, die door geweld om het leven kwam. Voor familie en vrienden was Julie ook een lichtje, zo klinkt het op de instagrampagina die Julie herdenkt.

Tekst: Stien Leys
Foto: Mohammad Reza Fathian (CC BY-SA 4.0) via Pexels