15/11/2022

‘Zwijgen is goud waard’: Silent Disco in het Museum van de Nationale Bank van België tijdens Museum Night Fever

Voor de vijftiende maal openden Brusselse musea hun deuren op zaterdagavond 22 oktober van 19.00 uur tot 01.00 uur voor Museum Night Fever (MNF), het was meteen de grootste editie ooit. Bij de organisatie van het evenement werkten jonge artiesten samen met de 34 deelnemende musea met als resultaat een originele manier om de collectie te ontdekken. Zo sloeg het Museum van de Nationale Bank van België de handen in elkaar met Collectif Shaft Crew & Collectif Perception om de bezoekers een Silent Disco aan te bieden.

De organisatie vzw Brussels Museums wilde dit jaar vooral inzetten op inclusie, op die manier wilden ze de LGBTQIA+-gemeenschap in de spotlights zetten.

De volgende editie van MNF vindt plaats op 21 oktober 2023. Voor meer info kan je hier terecht.

Reportage: Friedel Ovaere, camera en geluid: Friedel Ovaere en Moana Martinho Hortas
Foto: © Friedel Ovaere