15/12/2022

FUTUREproef Award voor beste thesis rond duurzaamheid uitgereikt in Gent

Een thesis is lang zwoegen, al die moeite kan niet zomaar vergeten worden. Dat vindt ook FUTUREproef een project van Green Office, daarom reikte ze deze dinsdag, voor de eerste keer in een coronavrije omgeving, de FUTUREproef Award uit.

Niko Vandebos heeft dinsdagavond de FUTUREproef-prijs voor beste thesis rond duurzaamheid gewonnen. ‘Ik ben een beetje overwhelmed’, vertelt ze.
Ze haalde het van tien andere genomineerden met haar thesis: ‘Hoe burgersolidariteit Wallonië overspoelde na overstromingen’, deze beschrijft het herstelproces na de natuurramp in 2021. Ze ging er ook zelf helpen met de organisatie The Ocean Cleanup, daardoor besliste ze er ook over te schrijven.

Bekijk de reportage hieronder:

Tekst: Ewout Straetmans
Reportage: Ewout Straetmans en Merlijn Van den Brande
Foto: Wim De Witte (Green Office Gent)