17/12/2022

Icoon Anton Corbijns nieuwe expo IKONEN

IKONEN, de nieuwste expo met ongeziene werken van fotograaf Anton Corbijn, begint vandaag op 17 december. Corbijn is een Nederlandse fotograaf en filmmaker die onder meer Depeche Mode, U2 en David Bowie voor zijn lens had. De tentoonstelling vindt plaats in de Antwerpse Handelsbeurs.

Anton Corbijn is wereldbekend. In deze expo presenteert hij drie ongeziene reeksen: Cemeteries, a. somebody en Lenin, USSR. Cemeteries is een collectie van zwart-witfoto’s van grafmonumenten en a. somebody zijn zelfportretten van overleden muziekartiesten. Lenin, USSR neemt de bezoeker tot slot mee door de aanwezigheid van Lenin in het USSR van de jaren 80. Ook zal er een selectie van portretfoto’s te zien zijn.

De expo IKONEN van Anton Corbijn loopt nog tot 16 april 2023 in de Handelsbeurs Antwerpen. Meer info en tickets vind je op antoncorbijnexpo.com.

Tekst: Eveline Slavov Slavov
Foto: Guido van Nispen (CC BY 2.0)