25/12/2022

Laurit Krasniqi (21), ambitieuze profvoetballer bij Royal Antwerp: ‘Mijn droom is om Champions League te spelen’

Profvoetballer worden is een droom van veel kinderen, maar slechts een klein deel verwezenlijkt die droom. De weg ernaartoe is zwaar, je moet veel opofferen. Laurit Krasniqi, geboren in Kosovo, is er dit jaar in geslaagd om zijn doorbraak te forceren in het eerste elftal van Royal Antwerp. De 21-jarige jeugdspeler van The Great Old blikt nuchter terug en kijkt met veel ambitie vooruit in deze 21bis-podcast Catenaccio.

In de podcast komt een van Laurits trainers aan het woord: Stef Wils, ex-voetballer en assistent-coach van de Antwerpse beloftenploeg. Hij omschrijft de jonge Kosovaar als een nederige, hard werkende jongen die weet wat hij wil. Dat ziet Laurit zelf ook als zijn grootste kracht. Zijn levensverhaal is interessant en inspirerend. Terwijl hij opgroeide in een omgeving die veel mensen kansen afneemt, wist hij toch zijn weg te vinden. Hoe Laurit die gevonden heeft, kom je hieronder te weten.

Tekst en podcast: Vincent Albers
Foto: LemmyButler (CC-BY-SA-4.0)