22/12/2022

Universiteit Hasselt laat studenten beleven hoe het is om met een beperking te kampen

De faculteit Geneeskunde en Levenswetenschappen wil patiënten beter begrijpen. Hun actie op de warmste week laat dan ook, aan de hand van verschillende spellen, voelen hoe het is te leven met een beperking. Zo worden evenwichtsstoornissen, mobiliteitsproblemen en coördinatieproblemen gesimuleerd.

De één verkoopt pannenkoeken, de ander hotdogs of croques, maar de faculteit Geneeskunde en Levenswetenschappen Universiteit Hasselt pakt het anders aan. Zo moeten studenten met een FFP2-masker paddelen of Dr. Bibber spelen op een evenwichtsbal. Spellen die stuk voor stuk een beperking in de kijker zetten. Voor een kleine donatie aan de warmste week, kunnen studenten een poging doen deze beperkingen beter te begrijpen.

Bekijk de reportage hieronder:

Tekst: Ewout Straetmans
Reportage: Ewout Straetmans en Mercedes Vandenbroucke