13/12/2022

YOUNG POTENTIALS: chef-kok Francesca Sterckx

Welke jonge artiesten, atleten of ondernemers staan op het punt om door te breken? Wie wordt de nieuwe Nafi Thiam, Veerle Baetens, Sergio Herman of Marc Coucke? De 21bis-reporters gingen op zoek naar jong aanstormend talent. Reporter Philip Lammens schoof mee aan tafel bij chef-kok Francesca Sterckx (34), die per abuis haar passie voor het koken ontdekte.

Tijdens een avondcursus koken met een vriendin sloeg de vonk pas over, daarna gaf Francesca Sterckx de spatel nooit meer uit handen. Na een intensieve eenjarige opleiding in hotelschool Ter Duinen en internationale stages begon ze haar eigen restaurant in Aarschot. In het frivool en gezellig interieur van restaurant Minstinguett zorgt Francesca voor een kaart met een persoonlijk profiel die een brede culinaire interesse verraadt. Bekijk hieronder de reportage:

Reportage: Philip Lammens, camera: Philip Lammens en Ewout Straetmans, Geluid: Philip Lammens.
Foto: Philip Lammens