10/12/2022

YOUNG POTENTIALS: Tim Van de Velde (Atletiek – Olympische Spelen – Atletiekclub Duffel)

Welke jonge artiesten, atleten of ondernemers staan op het punt om door te breken? Wie wordt de nieuwe Nafi Thiam, Veerle Baetens, Sergio Herman of Marc Coucke? Onze 21Bis reporters gaan op zoek naar jong aanstormend talent. Onze 21bis-reporter Dries Byttebier koos voor veldloper Tim Van de Velde (22), die er na een mentale dip weer helemaal staat.

Sinds zijn zeven jaar is Tim Van de Velde al bezig met atletiek. Zijn droom: meedoen aan de Olympische Spelen. Voor een lange tijd leek niets hem tegen te houden deze droom waar te maken. Tot hij in 2019 een dieptepunt bereikte. Het was zelfs zo erg dat Tim op het punt stond zijn carrière te stoppen en op te geven. Maar de liefde voor de sport bleek te groot.
Zal Tim de harten van het publiek weer kunnen winnen en zijn droom kunnen waarmaken? Bekijk het hieronder.

Reportage: Dries Byttebier, camera: Dries Byttebier en Bryan Van Hoeck, geluid: Bryan Van Hoeck
Foto: Hana Van den Bulck

Atletiekclub Duffel