10/01/2023

YOUNG POTENTIALS: Anne-Sophie, strijder voor het leven

Welke jonge artiesten, atleten of ondernemers staan op het punt om door te breken? Wie wordt de nieuwe Nafi Thiam, Veerle Baetens, Sergio Herman of Marc Coucke? Onze 21bis-reporters gingen op zoek naar jong aanstormend talent. Maar wat als je jouw dromen niet kan waarmaken door omstandigheden? Wat als je vol zit met potentieel maar een zeldzame hersentumor jou tegenhoudt? Reporter Mikaela Pimentel luisterde naar het verhaal van Anne-Sophie.

‘Als je de kans hebt, pak die dan’ vertelt Anne-Sophie (18). Het leven van de jonge studente interieurdesign is op twee jaar tijd drastisch veranderd. ‘Ik heb een zeldzame hersentumor, een die niet te genezen is’. Toch gaat Anne-Sophie, tegen het advies van de dokters in, naar de les. Want haar droom is afstuderen.

Bekijk de aangrijpende reportage hier.

Reportage: Mikaela Pimentel, camera en geluid: Mikaela Pimentel en Maya Teughels
Tekst: Mikaela Pimentel