29/03/2023

Drie jonge mensen starten nomadisch project in Hasselt

Stef Lemmens, Milan Gillard en Mirte Meneve gaan op experimentele wijze op zoek naar andere woonvormen. Samen zijn zij de Nomaden van Hasselt. 

Drie maanden lang bouwden ze aan vier verschillende huizen op een paardenkar. Met deze beperkte woonoppervlakte van nog geen drie vierkante meter zullen ze vanaf april 2023 voor zes maanden door de straten van Hasselt trekken. Ze vestigen zich week om week op locaties van UCLL en PXL Hogeschool met als doel daar zelfvoorzienend en duurzaam te wonen. Nadenken over hoe wonen anders kan, is zeer relevant vandaag de dag. In deze reportage geven Stef, Milan en Mirte een inkijk in hun bouwproces en hun activistische project.

Bekijk de reportage “De Nomaden van Hasselt” hier.

Reportage van Louis Beaujean en Philip Lammens

Speciale dank aan: Stef Lemmens, Milan Gillard, Mirte Meneve, Vincent Verelst, Ann Verlinden, Thomas Van Hemeledonck, Wim Straetmans, Thomas De Weerdt, Wim Van Waesberghe en Ariane Van Der Borght