24/03/2023

Gorillaz brengt nieuw album ‘Cracker Island’ uit met een paar verrassende features

De Britse band Gorillaz releasete op 24 februari een gloednieuw album: Cracker Island. Zoals altijd staan er ook heel wat andere artiesten op het album. De meest opvallende namen zijn Puerto Ricaanse wereldster Bad Bunny en Stevie Nicks, de voormalige frontvrouw van Fleetwood Mac. ‘Ik werk niet samen met mensen alleen omdat ze beroemd zijn’, zegt frontman Damon Albarn in een interview met Apple Music

Damon Albarn zingt op het nieuwe album over sociale media, cultussen en crackers. ‘‘Sociale media is een waanzinnige verzameling van cultussen.”

Hij bezingt die thema’s niet alleen, er komen ook heel wat bekende gezichten voorbij. Op Oil zingt Stevie Nicks mee en op Tormenta is Bad Bunny te horen. Hij werd onlangs de meest gestreamde artiest ter wereld.

Wil je meer te weten komen over het nieuwe album? 21bis-reporter Sofie Vluymans vertelt er meer over.

Tekst: Floris Bosteels
Reportage: Sofie Vluymans
Foto: Mobu27 (CC BY-ND 2.0)