02/03/2023

Sylvester Stallone niet te zien in ‘Creed 3’, nieuwe spin-off van ‘Rocky’

De Amerikaanse acteur Sylvester Stallone (76) heeft geen rol in de nieuwe film Creed 3. De film is een spin-off van de Rocky-films waarin Stallone altijd de hoofdrol speelde. ‘Het personage dat ik heb verzonnen is niet van mij’, zegt de acteur in een interview met The Hollywood Reporter‘De rechten voor Rocky zijn jaren geleden weggegeven toen ik nog niet begreep hoe de filmwereld werkte.’

Creed 3 is geregisseerd door Michael B. Jordan (36). De Amerikaanse acteur speelt ook voor de derde keer de hoofdrol met het personage Adonis Creed. In de vorige twee films waren Stallone en Jordan nog samen te zien, maar dat is in de nieuwe film dus niet meer zo.

Stallone vertelt dat hij het verhaal van Rocky liever anders had beëindigd, maar dat hij daar niets over te zeggen heeft. ‘Ik heb Rocky verzonnen, maar de rechten zijn van mensen die er niets voor hebben gedaan.’

Stallone zegt wel nog samen te willen werken met Michael B. Jordan. ‘Ik vind het jammer dat het zo gelopen is, maar ik wens hem zeker het beste toe.’

Je kan Creed 3 nu bekijken in de bioscoop.

Wil je meer weten over Rocky en Creed? Luister dan hier naar de radioreportage.

Tekst en reportage: Bastiaan Bellens
Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)