23/03/2023

MECHELEN – Vijf hotspots die je als student in Mechelen bezocht moet hebben

De redacteurs van 21bis trokken als echte Bourgondiërs naar hun favoriete hotspots in Mechelen. Ze tonen jou de plekken waar je als student niet zomaar voorbij mag lopen. 

 

1. Mimi

Op de rand van de Kruidtuin en de winkelstraat de Bruul staat een torentje met daarin de kleinste koffiebar van Mechelen. Toch zijn enkele vierkante meters voor de uitbaatster Stefanie genoeg om jou van de lekkerste koffie te voorzien. Maar niet enkel koffie is haar specialiteit. Afhankelijk van het seizoen kan je hier komen opwarmen of afkoelen. En ongeacht het seizoen, Stefanie staat altijd klaar voor een warme babbel.

Wij namen hier een latte met vanille, maar de uitbaatster heeft zelf nog een paar aanraders. Beluister ze hieronder.

 

2. Coffice

Coffice is een gezellige maar vooral een nuttige plek voor studenten. Hier mag je gewoon je laptop bovenhalen en werken terwijl je koffie drinkt. En dat doet werkelijk iedereen in Coffice. Het zorgt voor een gezellige drukte, die motiverend kan zijn om dat ene groepswerk toch maar eens af te krijgen. Echte aanraders zijn de gemberthee en de huisgemaakte icetea. Wil je weten wat de favorieten van de werknemers zijn? Beluister dan de reportage hieronder.

 

3. De Gouden Vis

Op zoek naar een authentiek café met een ruime keuze aan biertjes? Dan ben je bij De Gouden Vis aan het juiste adres. Maar vergeet bij goed weer hun zonovergoten terras aan het water niet te checken.

De bierkeuzes van de ober kan je hier ontdekken.

 

4. Beastie Burgers

De naam van dit restaurant verklapt het al, maar hier moet je zijn voor de hamburgers. Het interieur en de muziek in dit hamburgerrestaurant katapulteert je terug naar de jaren ’80. En bovendien is het dé ultieme plaats om na een zware dag weg te zakken in een van de fauteuils.

Maar we waren hier vooral voor de beroemde bitterballen. Luister hieronder wat wij ervan vonden.

 

5. De Vleeshalle

Hoewel we vermoeden dat zowat elke student hier al eens vertoefd heeft, kunnen we De Vleeshalle niet weglaten uit ons lijstje. Want wie op zoek is naar een gezellige werkplek, is hier aan het goede adres. Opnieuw een plaats waar je jouw laptop mag openen en waar je gerechten uit allerlei landen kan proeven.

De topper volgens onze redactie? Ontdek het hieronder.

 

Tekst: Tessa Vermeulen
Reportage: Tessa Vermeulen en Lisa Stuut
Foto’s: © Tessa Vermeulen en © Lisa Stuut