18/04/2023

Macklemore is terug, waarom klinkt hij zo bekend?

De Amerikaanse rapper, zanger en songwriter Macklemore bracht zijn nieuw album Ben uit op 3 maart 2023. Tijdens de pandemie herviel hij in zijn alcoholverslaving, wat hij als inspiratie gebruikte voor het lied Chant.

Macklemore scoort al op de hitlijsten sinds 2011 toen hij het nummer Thrift Shop uitbracht, samen met producer Ryan Lewis. Later brachten ze ook de wereldhit Can’t hold us uit, waar ze wereldsucces mee bereikten.

Beluister hier de reportage over Macklemore uit de 21bis-radiouitzending van 17 april:

Dochter van Macklemore regisseert

Macklemore bespreekt uitgebreid zijn alcoholverslaving op het nieuwe album, maar het hoeft niet altijd serieus te zijn. Er is namelijk een zeer opmerkelijke samenwerking te vinden. Zijn 7-jarige dochter Collett kreeg officiële credits op het lied NO BAD DAYS. Zij regisseerde dan ook de muziekvideo en bepaalde elk detail, zelfs de nieuwe haarkleur van Macklemore.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @macklemore

 

Reportage & tekst: Ona Van Dyck Colomer
Foto: © Ona Van Dyck Colomer