29/04/2023

Van Alina tot Lennart: de vijf beste molacties van de afgelopen seizoenen

Ze zijn nog met vier, al blijft het voor de kijkers van De Mol gissen wie dit seizoen de saboteur is. Wie de mol is en hoe er gemold werd, zal later blijken. 21bis blikt terug op de afgelopen seizoenen. Welke molacties zijn ons het meeste bijgebleven? Dit zijn onze vijf favoriete sabotages in de geschiedenis van het Play 4-programma.

5. Alina (Griekenland – 2020)

Bij de opdracht ‘Diner met de mol’, mocht deelneemster Jolien aan tafel met de mol. Daar stonden verschillende stolpen, waaronder voordelen zaten, zoals het verdubbelen van de geldprijs, maar ook persoonlijke voordelen, zoals het inkijken van de molboekjes van de andere kandidaten. Onder één stolp zat bankroet, waardoor tijdens opdracht geen geld verdiend kon worden. Na goede misleidingen slaagt Alina erin om Jolien de stolp met bankroet te laten kiezen. Al het zuurverdiende geld weg én Jolien werd van een mollenstreek beticht. Wat wil je als mol nog meer?

4. Elisabet (Vietnam – 2019)

De eerste onvoorbereide mol. Elisabet wist voor vertrek nog niet dat ze de saboteur van dienst zou zijn. Dit maakte mollen voor haar moeilijker. Hierdoor heeft ze geen spectaculaire molacties op haar conto, maar op de gevoelens van andere kandidaten inspelen met grote emoties kon ze dan weer als de beste. Tijdens een opdracht in de krappe ondergrondse tunnels in Vietnam deed Elisabet alsof ze de grootste schrik van haar leven had. ‘Ik wil hier direct uit’, riep ze. Toen ze de tunnels verliet, fakete ze nog een paniekaanval. Wat ze allicht niét had moeten doen, was teruggaan in de tunnels voor een pasvraag. Niet heel geloofwaardig. Al stonden de medekandidaten hier niet bij stil, en bleven ze haar geloven als ze weer eens bang was of naar de wc moest.

©Woestijnvis/Play Media

3. Pieter (Mexico – 2018)

Dat je als mol ook best een goede acteur bent, toonde Pieter in de opdracht met de prikkels. Telkens kon een kandidaat prikkels sturen naar vier andere kandidaten, zoals hen een hete peper laten eten of een enge film te laten zien. Om geld te verdienen, moesten de kandidaten deze weerstaan. Pieter kreeg deze prikkels als mol niet echt. Hij moest dus doen alsof. Terwijl de medekandidaten keken naar een scène uit een horrorfilm, keek hij naar Bambi. De kandidaat die de prikkel gaf, kon op een scherm naar de vier anderen kijken. Mollen terwijl iemand je nauwlettend in de gaten houdt is nochtans niet simpel.

©Woestijnvis/Play Media

2. Lennart (Duitsland – 2021)

Mollen onder het oog van de medekandidaten, dat deed Lennart tijdens de opdracht op het meer. De kandidaten moesten op een supboard een puzzel maken, met stukken die ze moesten verzamelen door op plekken rond het meer opdrachten uit te voeren tegen de mol. Lennart, Jasmien en Annelotte stonden samen op de surfplank te puzzelen, terwijl Lennart er doodleuk voor zorgde dat de puzzel niet gemaakt kon worden. Resultaat: geen geld in de pot. Hij stopte verschillende puzzelstukjes in zijn wetsuit. Eén blik van Annelotte of Jasmien en de mol was ontmaskerd, maar zo ver kwam het niet.

©Woestijnvis/Play Media

1. Lennart (Duitsland – 2021)

De meest riskante en gevaarlijkste molactie van alle seizoenen. Lennart bood tienduizend euro voor een vrijstelling en dit was niet zonder gevaar. In de opdracht kregen alle kandidaten de kans om in dossiers van andere kandidaten te kijken. Indien ze keken, kon er geen geld verdiend worden tijdens de opdracht. Lennart deed toen zijn hoge bod. Als hij kon raden wie in de dossiers gekeken had, kreeg hij de vrijstelling en ging er tienduizend euro uit de pot. Maar aangezien de hele groep Lennart vertrouwde, vond niemand dit verdacht. Nooit eerder saboteerde een mol zo opzichtig.

 

Tekst: Amelie Van Oosterwyck
Foto bovenaan: ©Woestijnvis/Play Media