16/05/2023

RECENSIE – Birdy doet het weer: het nieuwe album ‘Portraits’ raakt

Birdy wist op veertienjarige leeftijd de harten van velen te veroveren met covers zoals Skinny Love en People Help the People. Maar ook haar eigen muziek slaat aan bij het grote publiek. Op 14 juli brengt ze haar vijfde album uit, en het belooft een knaller te worden. Alleen de timing van het album is een beetje vreemd.

In 2011 smolten heel wat harten toen de engelenstem van Birdy weerklonk op de radio. De voorbije jaren bewees ze echter dat ze niet enkel goed kan zingen, maar dat ze ook kan raken met haar eigen muziek. Op 14 juli brengt ze haar vijfde album uit dat de titel Portraits zal dragen. En dat terwijl ze vorige maand nog in het Koninklijk Circus in Brussel stond met haar album Young Hearts. Dit vergeten album bleef vanwege allerlei redenen onder het stof liggen. Onze 21bis-reporter Tessa zocht het voor je uit in deze reportage.

 

Het nieuwe album schept alvast veel verwachtingen dankzij de twee nummers die ze al op de wereld losliet. Raincatchers en Heartbreaker kan je hieronder vinden.

 

Tekst en reportage: Tessa Vermeulen
Foto: © Wikimedia Commons