09/05/2023

Typhoon viert twintigjarig jubileum in Trix

In concertzaal Trix vierde Nederlandse hiphopper Typhoon op 15 april zijn twintigjarig jubileum. Hij speelde maar liefst 2,5 uur en bracht al zijn grootste hits zoals Zandloper, Bumaye en Alles is gezegend. Bevriende rappers Tourist LeMC en Freez kwamen ook langs om hem daarbij te helpen.

Zijn succes heeft hij te danken aan zijn muziek, maar ook aan zijn reputatie als topperformer. Met poëtische teksten en een uitgebreide band speelde hij al verpletterende shows op verschillende Nederlandse festivals als Lowlands en Into The Great Wide Open.

In die twintig jaar releasete Typhoon vier albums, waaronder Lobi Da Basi en Lichthuis. Om het jubileumfeest compleet te maken kwam er ook nog een nieuwe EP uit, genaamd Twintig I.

Die nieuwe EP is te beluisteren op alle streamingdiensten:

Benieuwd hoe die twintig jaar eruit zagen? 21-bis reporter Floris Bosteels vertelt er meer over. Luisteren kan hieronder.

Tekst: Floris Bosteels
Reportage: Floris Bosteels
Foto: © Serge Ligtenberg (CC BY-SA 4.0)