17/05/2023

Vrijwilliger Melina Willems over Special Olympics: ‘Wij maken de brug tussen de gezondheidszorg en de atleten zelf’

De Special Olympics komen er weer bijna aan. Dit jaar vinden de Nationale Spelen plaats in de Nekkerhal in Mechelen van woensdag 17 mei tot zondag 20 mei. Eén van de 11.000 vrijwilligers die mee helpt tijdens de spelen is Melina Willems. ‘Personen met een verstandelijke beperking hebben vaak gezondheidsproblemen die onderkend worden.’

‘Mensen denken vaak dat de gezondheidsproblemen komen door de verstandelijke beperking van de atleten. Dit is alles behalve de realiteit.’ zegt Willems. ‘Het is niet normaal dat iemand minder goed hoort, minder goed ziet of ergens pijn heeft in zijn lichaam.’


21bis reporter Tina interviewt vrijwilliger Melisa Willems over Special Olympics

‘Er zijn in totaal een 7-tal ‘Healthy Athletes Programs’ voor de atleten van Special Olympics waarbij je vrijwilligerswerk kan doen. Je zou minstens een halve dag dezelfde taak moeten doen bij een gezondheidsprogramma. Daarna kan je eens variëren.’

Wil jij meer weten over de gezondheidsprogramma’s van Special Olympics en wat je als vrijwilliger hier allemaal kan doen? Luister dan hier naar het interview.

Tekst: Tina Baeten
Interview: Tina Baeten
Foto bovenaan: © Ilaicha Vandeputte
Foto: © Tessa Vermeulen