25/05/2023,

Vudu Cru, duo-groep van rappers Joost Hoekaf en Dean Bowen, brengt eerste album uit: ‘Op het album zijn we heel reflecterend naar onszelf toe en onze identiteit’

Joost Hoekaf (BE), bekende rapper in de Antwerpse hiphop-scene, vormt samen met Dean Bowen (NL), voormalige stadsdichter van Rotterdam, de duogroep Vudu Cru. Vrijdag 26 mei komt het album Vudu Cru uit en donderdag 1 juni is de release party in Het Bos in Antwerpen. De twee vrienden vullen elkaar bewust aan. Joost Hoekaf met ervaring in de scene en sterke pen in de hand en Dean, dichter en performer. Samen brengen ze een album dat hun schrijftalent in de schijnwerpers zet.

Onze 21bis-reporter ging zondag 21 mei naar de Listening Party in Antwerpen en maakte een korte reportage voor de radioshow. Een korte intro over wie wat waar en wanneer kan je hieronder beluisteren:

Voor een volledige ervaring van het event, lees hieronder verder.

De twee artiesten organiseerden een Listening Party in Labi, kapperszaak en café (coifé) in Antwerpen, waar ze hun album voor de eerste keer afvuurden op een intiem publiek. Het event had een huiskamer sfeer, met mensen in vintage zetels binnen en kleurrijke stoeltjes op het terras buiten.

Rapper Harissa (links) en Producer Zino Moons (rechts) Zino Moons heeft enkele nummers op het album geproduceerd.

Als je van Antwerpen bent, heb je waarschijnlijk al eens van Joost Hoekaf gehoord. In 2017 bracht hij het liedje Kannabiskrijger uit. Of je kent hem van de groep Roedel waar hij een tijd deel van uitmaakte. Sindsdien heeft hij nog enkele EP’s onder eigen naam uitgebracht waaronder het meest recente: Bourgondisch Lijden.

Joost Hoekaf (links) Dean Bowen (rechts)

Dean Bowen is dan weer een bekende naam in de Rotterdamse spoken word-scene. In 2015 won hij de Van Dale spoken Award voor Poëzie. Hij kreeg ook een nominatie voor de C. Buddinghprijs op zijn debuut Bokman. Hij was de stadsdichter van Rotterdam van 2019 tot 2021.

Luka Josephi schetst Joost Hoekaf tijdens het beluisteren van het album.

Het duo kent elkaar al lang. Ze ontmoetten elkaar op een poësiebus in Nederland, jaren geleden (2015). De gemiddelde leeftijd lag op die bus redelijk hoog dus de twee jonge artiesten werden al snel een duo.

Beluister de ontmoeting hieronder:

Joost Hoekaf

‘Op artistieke en vriendschappelijke basis hadden we elkaar enorm gevonden en dan kom je niet meer van elkaar af’ – Dean Bowen

Dean Bowen

Samen maakten ze het album Vudu cru. Het hiphop-album gaat over Joost Hoekaf en Dean Bowen, over hoe ze in het leven staan en hoe ze de maatschappij en de wereld rondom hen bekijken. Ook vertellen ze hun visie op de hiphop-cultuur waar ze zelf zoveel van houden.

De naam Vudu Cru heeft voor beide artiesten ook een diepere betekenis. Ontdek die hieronder:

Dean Bowen

‘Op het album zijn we heel reflecterend naar onszelf toe en onze identiteit. Hoe wij in de wereld staan ten opzichte van onszelf, ten opzichte van de maatschappij en de wereld rondom ons’ – Joost Hoekaf

Joost Hoekaf

De single Parisienne is al uit maar voor de rest van het album ga je moeten wachten tot vrijdag 26 mei. Of je kan op donderdag 1 juni naar de release-party in Het Bos in Antwerpen gaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ɟɐʞǝoɥ (@joosthoekaf)

Tekst: Stella Delée
Foto’s: © Stella Delée
Interview: Stella Delée