09/06/2023

MECHELEN – Jongeren in armoede kunnen gaan sporten dankzij Buurtsport Mechelen: ‘Ik vind dat een heel mooi idee, want iedereen moet de kans hebben om te sporten’

Als kind groeit Carlos Ibrahim op in armoede. Aansluiting vinden bij een sportclub is daardoor moeilijk. Tot hij Buurtsport leert kennen en zo tegen een goedkoper tarief toch kan gaan sporten. Buurtsport is een Mechelse organisatie die zich inzet voor jongeren net zoals Carlos, die opgegroeid zijn in armoede en niet meteen kunnen gaan sporten. Dat doen ze door verschillende sporten te organiseren en zo jongeren tóch aan het sporten te krijgen. ‘Ik vind dat een heel mooi idee, want ik vind dat iedereen de kans moet hebben om te sporten. Sporten is ook gezond. Dus dat is alleen maar positief’, aldus Carlos.

Buurtsportwinkeltje

Naast de lokalen van Buurtsport Mechelen aan de Papenhofdreef in de wijk Nekkerspoel, ligt het Buurtsportwinkeltje. Daar kunnen Mechelaars tegen een voordelig tarief sportmateriaal zoals voetbal- of fietskledij uitlenen.

Met al deze initiatieven hoopt Buurtsport om in de toekomst nog meer jongeren aan te spreken die in dezelfde situatie zitten als Carlos.

 

Bekijk hieronder de reportage:

Tekst: Yannick Van der Weyden
Reportage: Yannick Van der Weyden
Camera en geluid: Yannick Van der Weyden
Foto: © Yannick Van der Weyden