23/06/2023

Mantelzorger Jolien (22): ‘Ik vind het egoïstisch als ik eerst voor mezelf kies’

Jolien Van der Linden (22) is studente journalistiek én mantelzorger voor haar mama. Dit betekent dat ze zorgt voor een familielid in combinatie met haar opleiding. Op 23 juni is het Dag van de Mantelzorg en wordt zij samen met andere mantelzorgers in de schijnwerper geplaatst. Volgens het Vlaams Expertisepunt Mantelzorg is naar schatting één op vijf jongeren jonge mantelzorger. 

In sommige gemeenten of OCMW’s kunnen mantelzorgers financieel een premie krijgen. Of jouw gemeente dit heeft, kan je zelf nagaan via deze site. Het is zo dat elke gemeente zelf kiest of zij een premie uitgeeft en wat de voorwaarden zijn. Ook is deze premie enkel voor de mantelzorger, maar als zorgvragende heb je ook tegemoetkomingen om de financiële last te verlichten.

Bekijk de reportage hieronder:

Reportage: Nicoline Reymen; camera en geluid: Nicoline Reymen en Nette Dedapper
Foto’s: © Nicoline Reymen