24/10/2023

Van Quickenborne neemt ontslag: de tumultueuze loopbaan van de minister van Justitie

Op vrijdag 20 oktober nam Vincent Van Quickenborne (Open VLD) ontslag als minister van Justitie en de Noordzee. Tijdens het radioprogramma Mee op Maandag schetste Julie van Vooren een tijdslijn met de meest opvallende momenten uit de ex-ministers carrière tussen oktober 2020 en oktober 2023.

Van Quickenbornes carrière als minister liep niet altijd op rolletjes. Van onderduikadressen naar vakbondsacties, conflicten binnen het kernkabinet tot pipi-gate… Er moest een einde aan komen. Na de aanslag van 16 oktober besloot de politicus dan ook om ontslag te nemen.

Wil je een meer uitgebreide tijdslijn van de ontslagnemende minister? Luister dan hieronder naar het fragment uit Mee op Maandag.

Audio: Julie van Vooren
Tekst: Julie van Vooren
Foto: Johannes Frandsen (CC Y-NC-ND 2.0 DEED)