16/10/2023

Betaalbare woning vinden blijft uitdaging: “De komende maanden zullen de vastgoedprijzen niet stijgen”

Steeds meer mensen hebben het moeilijk om een betaalbare woning te vinden. In Vlaanderen betaal je vandaag een 356.000 euro voor een huis, wat bijna 8.000 euro meer is dan vorig jaar. Dat blijkt uit de meest recente notarisbarometer. Maar die stijging moet toch genuanceerd worden volgens Johan Krijgsman, CEO van vastgoedgigant ERA Belgium.

De afgelopen jaren zijn de vastgoedprijzen enorm gestegen, maar bleven ze relatief betaalbaar vanwege een lage rente. Momenteel is de rente terug gestegen, waardoor er meer moet worden afgelost voor dezelfde eigendom. Dit maakt het voor velen een uitdaging om een betaalbare woning te vinden.

Benieuwd? Beluister hier zijn bevindingen in Mee Op Maandag:

Tekst, foto & audio: Jules Weyts