Mensen op de catwalk
23/10/2023

Floor zoekt stijl

In de modewereld is er een sterke druk om mee te gaan met de laatste trends en te proberen er “cool” uit te zien. Dit zorgt ervoor dat we onszelf steeds moeten aanpassen aan de maatschappij rondom ons om erbij te horen. De industrie bruist van innovatie, creativiteit en voortdurend evoluerende designs. Hoe kan ik echt opvallen in een omgeving waar miljoenen mensen hun eigen stempel willen drukken? Dit thema houdt talloze mode-enthousiastelingen en ontwerpers dagelijks bezig. Toch kan het antwoord eenvoudiger zijn dan we denken: authenticiteit, visie en vastberadenheid.

Modellen op modeshow
Modellen op modeshow

Wanneer je omringd bent door uniformiteit, is authenticiteit jouw reddingsboei in een zee van gelijkenissen. De wereld van mode juicht diversiteit toe, dus wees niet terughoudend om je ware zelf te tonen. Of het nu gaat om je persoonlijke stijl, culturele overtuigingen of grensverleggende ideeën, het zijn juist deze unieke eigenschappen die jou laten opvallen. Onthoud dat wat jou anders maakt, jouw grootste troef kan zijn. Mijn reis naar het vinden van mijn eigen kledingstijl was een avontuur vol experimenteren en zelfontdekking. Het begon met het bewonderen van stijliconen en trendsetters, maar snel besefte ik dat ik mezelf niet in een hokje van maar een kledingstijl kon plaatsen. Door het dragen van verschillende outfits en het combineren van diverse kledingstukken, ontdekte ik wat echt bij me paste. De kleding die ik nu draag is de perfecte weerspiegeling van wie ik echt ben. Naarmate de tijd verstreek, heb ik mijn eigen unieke stijl ontwikkeld, die een mix is van vintage vondsten, eigentijdse fashion en een vleugje eigen creativiteit.

In een wereld vol geuren en kleuren, is het belangrijk om jezelf te laten horen. Modeontwerpers moeten kleren maken die laten zien wie ze zijn en waar ze voor staan, dus jij ook. Jouw kleren moeten jouw verhaal vertellen. Jouw looks zijn een reflectie van de normen en waarden die jij belangrijk vindt. Door deze afspiegeling val je op in een zee vol individuen en trends. Aspirant mode-iconen, let op: the world is ready for your unique brilliance. Stand out, and let your light shine.

Tekst: Floor Gilissen

Foto bovenaan: Michael Lee via www.unsplash.com

Foto artikel: Raden Prasetya via www.unsplash.com