Noordwijk Brussel
28/10/2023

PODCAST – De grote contrasten in Brussel-Noord onderzocht

Uit de Noordwijk in Brussel weerklinken al enkele jaren onrustwekkende berichten. Drank, drugs en nu ook steeds meer wapens duiken op in het straatbeeld van onze bruisende hoofdstad. Het contrast tussen de torenhoge blinkende gebouwen en de armoede is groot. 21bis-reporter Tessa Vermeulen ging op onderzoek bij de gemeenschapswacht en stootte op dieperliggende problemen.

Berichten omtrent de veiligheid rond het Noordstation doen al enkele decennia de ronde. De Noordwijk staat onder meer bekend voor prostitutie, maar nu ook steeds meer voor geweld en drugs. Cannabis, crack, lachgas en pijnstillers worden zomaar openbaar gebruikt. Bovendien duiken steeds meer wapens op in het straatbeeld. Wat is er aan de hand in onze hoofdstad? Reporter Tessa Vermeulen ging op bezoek bij Adil Masbih van de gemeenschapswacht in de Noordwijk en maakte er een reportage over. Bovendien hint Adil naar een mogelijke oplossing voor de situatie.

Tekst en reportage: Tessa Vermeulen
Foto: © Tessa Vermeulen