13/10/2023

Speelt religie rol om kant kiezen in Israëlisch-Palestijns conflict? Twee studenten getuigen: ‘Niemand wil dat onschuldige mensen sterven’

Gitty, studente TV in Mechelen, is religieus Joods en deelt haar blik op het conflict tussen Israël en Palestina: ‘Er is vooral veel verdriet en angst.’ Ook Nashra, pro-Palestijns en student Journalistiek in Canada, getuigt bij 21bis hoe zij het conflict ervaart: ‘Het is fout om enkel naar nu te kijken en niet naar de afgelopen 75 jaar.’

De situatie tussen de Israëli’s en Palestijnen draait meer en meer uit op een totale oorlog. Israël bombardeert onophoudelijk doelwitten in Gaza en bereidt zich ook voor op een grondoorlog. Het offensief is een reactie op het bloedbad dat Hamas afgelopen zaterdag heeft aangericht. Het aantal slachtoffer blijft oplopen aan beide kanten en in Gaza zijn burgers nu ook afgesloten van water, elektriciteit en voedsel. Maar hoe gaan studenten uit beide kanten om met dit conflict?

Bekijk de hier de volledige reportage:

Reportage: Sara Lammens
Afbeelding bovenaan: Somchai Kongkamsri via Pexels