26/10/2023

Weekjournaal 26 oktober: Week Zonder Vlees, lancering Gen Zoo en einde van krant Metro

De Week Zonder Vlees begint deze week. In Mechelen organiseert de organisatie een plantaardige winter barbecue. Hier werden maar liefst 300 gratis maaltijden aangeboden op 25 oktober. Later op deze dag lanceerde het medium ZooMedia hun project Gen Zoo. Hiermee willen ze duidelijk maken dat jongeren niet meer naar het nieuws kijken. En daar willen ze via Gen Zoo ook een oplossing voor bieden. Deze week werd ook bekend gemaakt dat de krant Metro deze vrijdag hun laatste fysieke print zal uitgeven. Na 23 trouwe jaren besluit de groep Rossel, de eigenaar van de krant, dat de Metro niet langer financieel levensvatbaar is.

Het volledige weekjournaal kan je hieronder bekijken:

Deze onderwerpen komen aan bod:
– Week Zonder Vlees
– Gen Zoo
– Ontslag turncoaches Nina Derwael
– Einde krant Metro
– Solar team pakt goud

Presentatie: Thomas Van den Bergh
Tekst: Thijmen van Veen
Programmamedewerkers: Nette Dedapper, Thijmen Van Veen, Thomas Van den Bergh, Dorien Van der Linden, Gilles Buytaert, Nicoline Reymen, Sarah Van Hecke, Jill Claes en Chloé Kegels