Airport
13/11/2023

PODCAST – Mag ik even?: ‘Als de hulpverleners dit al niet meer zien zitten, wat moet ik hier dan nog doen?’

Rosie, voormalig politieagente in Brussel, was aanwezig in Zaventem op 22 maart 2016 toen de terreurorganisatie IS twee bommen liet afgaan. Rosie hielp er de eerste slachtoffers en dat liet een zware indruk op haar na. Wat voor invloed heeft dat op iemand wanneer die oorlogsbeelden op het netvlies gebrand staan? 

In de podcast ‘mag ik even?’ laat 21bis-reporter Tessa Vermeulen mensen aan het woord die een bijzondere gebeurtenis hebben meegemaakt. In deze aflevering hoor je het verhaal van Rosie. Zij was politieagente op 22 maart 2016 in Zaventem, toen de terreurorganisatie IS twee bommen liet afgaan in de vertrekhallen van de luchthaven. 

Ben je benieuwd naar het verhaal van Rosie? Beluister de podcast hieronder. 

Tekst: Tessa Vermeulen
Foto: © D.C. Cavalleri via Pexels
Reportage: Tessa Vermeulen