Klimaatmars
04/12/2023

De toekomst van het klimaat: heeft het nog zin om naar de klimaatmars te gaan?

Op 3 december 2023 vond in Brussel-Noord een mars voor het klimaat plaats. Met een opkomst van 20.000 mensen spraken de organisatoren van een succes. Maar heeft het nog zin om te gaan betogen voor het klimaat? 21bis-reporter Sofie Vluymans vroeg het aan onderzoeker in klimaatverandering Lander Van Tricht. 

“Beleidsmakers zien dat er een sterke ondervlak is bij de bevolking die de maatregelen voor de klimaatveranderingen ondersteunt. We laten hen zien dat we begaan zijn met klimaat en dat we aan de beleidsmakers een ambitieus beleid vragen”, zegt Lander Van Tricht.

Beluister het interview met Lander Van Tricht hieronder.

Tekst: Tessa Vermeulen
Foto: Centre for Ageing Better via © Pexels
Radiojournaal: Sofie Vluymans