09/12/2023

Genomineerden voor MIA’s zijn bekend: Kids With Buns maakt kans op twee awards

Op woensdag 24 januari 2024 vinden de Music Industry Awards (MIA’s) plaats. Dat zijn de Vlaamse muziekprijzen die VRT in samenwerking met Kunstenpunt jaarlijks uitreikt. Het publiek kiest de winnaars. Sinds 28 november zijn de genomineerden voor deze editie bekend en kan je stemmen op jouw favorieten. Indiepopband Kids With Buns maakt kans op twee MIA’s. Oud-studente journalistiek op Thomas More en bandlid Marie Van Uytvanck praat over haar nominatie.

(Lees verder onder de video)

De zestiende editie van de MIA’s komt eraan en alle genomineerden zijn bekend. Onder de kandidaten zit indiepopband Kids With Buns, met twee nominaties: de MIA voor ‘groep’ en die voor ‘alternative’. Bandlid Marie Van Uytvanck studeerde in 2020 af als radiojournaliste op Thomas More in Mechelen. Ze is vandaag op diezelfde campus traject- en stagebegeleider voor de opleiding Toegepaste Audiovisuele Communicatie (BATAC) – radio. Hoe blij is ze met de nominaties?

‘Het is een kinderdroom die uitkomt. Plaats nemen aan zo’n tafeltje wilde ik al lang. Het geeft aan dat we het goed doen. Dat een professionele jury ons nomineerde is een groot compliment. Al is de kans niet heel groot dat we met een MIA naar huis gaan. We staan tegenover namen zoals dEUS en Warhaus, kleppers die al een tijdje meegaan. Het wordt hoe dan ook een toffe avond. Dat onze naam daar genoemd wordt, is al een overwinning op zich.’

‘Vroeger was de AB een wilde droom’

Op 7 december speelde de groep nog in een uitverkochte Ancienne Belgique in Brussel, in de AB Box. Ze presenteerde er haar debuutalbum, dat uitkwam op 13 oktober. ‘Dat was echt zot. Optreden voor een uitverkochte AB, waanzin. Iedereen zong luidkeels mee. Die energie was fantastisch. Weer iets dat ik van mijn bucketlist kan afvinken. Het debuutalbum doet het goed. We hebben al veel platen verkocht, maar ook op Spotify zijn de cijfers goed. We werden ook uitgenodigd bij De Zevende Dag, verschenen in verschillende kranten en mochten komen praten op meerdere radiozenders. Het kon niet op.’

De band hoopt verder op een mooie toekomst in de muziekwereld. ‘Het zou op zen minst leuk zijn als we zo verder kunnen gaan. Vroeger was de AB een wilde droom. Als ik nu mag dromen, is dat op de mainstage op rock Werchter staan. Maar naar een concertzaal komen mensen speciaal voor jou. Op een festival niet. Het belangrijkste voor mij is dat we dit binnen tien jaar nog kunnen doen en dat mensen blijven luisteren.’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kids With Buns (@kidswithbuns)

De MIA’s worden uitgereikt op woensdag 24 januari 2024 in het Sportpaleis in Antwerpen. De show zal ook te volgen zijn op alle kanalen van VRT.

Tekst: Jolien Van der Linden
Foto bovenaan: Eric de Redelijkheid (CC BY-SA 2.0)