20/12/2023

Kerstmagie in aantocht: een XXL-lijstje voor een feestmenu zonder stress

Nog geen idee welke cocktails je gaat serveren of welke hapjes er zullen staan op tafel? Tijdens de feestdagen verlies je al snel het overzicht in kerstvideo’s en doe-het-zelf-filmpjes. Daarom kan dit overzicht met Instagram Reels helpen om je kerstmenu samen te stellen.

1. Gevulde kerstballen met drank

Voor de echte kerstfans is er een nieuwe manier om je drankje te serveren: doorschijnende kerstballen. Plaats de bal op je glas en giet de inhoud in het glas wanneer je klaar bent om te genieten.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Maria Roberts (@mariaroberts)

2.     Kerstijsblokjes

Probeer de Merry Mimosa Granaatappel als aperitief. Voor een extra twist doe je er ijsklontjes met veenbessen in. Doe in ijsvormpjes verse veenbessen, een takje rozemarijn en een gedroogd schijfje sinaasappel en je Mimosa ziet er meteen kleurrijk uit.

3.     Smeltende sneeuwmannen

Verander gesmolten chocolade in schattige sneeuwmannen gevuld met marshmallows voor een heerlijke warme chocolademelk. Laat de sneeuwmannen enkele uren in de koelkast staan en smelt ze vervolgens in een tas warme melk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Maria Gomez (@beautyanddasweetz)

4.     Burratasneeuwpoppen

De Burrata, een grote bol mozzarella met een lopende vulling, waar je veel meer mee kunt. Die kan je perfect delen. Je legt vier bollen in een schaal en tekent er een gezichtje op en omring het met snoeptomaten zoals in de video.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sine Siemkowicz (@foodbites)

5.     Kerstboompizzaatjes

Verras je gasten met pizza op een stokje als alternatief voor de gebruikelijke bladerdeeghapjes. Je kan dit met alle combinaties doen die jij lekker vindt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kellie Atkinson (@kellie_atkinson)

6.     Grinch-snacks

The Grinch, het groene monster dat niet in Kerst gelooft, blijft een klassieker. Hij is niet alleen populair bij kinderen maar ook bij oudere kinderen. Voor dit recept heb je maar drie ingrediënten nodig: aardbeien, druiven en marshmallows. De aardbeien kan je eventueel ook vervangen door frambozen. Zo maak je zelf je eigen mini-Grinch.

7.     Peperkoekmannetjes met Nutella

Het peperkoekmannetje mag zeker niet ontbreken in de lijst. Het is een typisch kerstkoekje gekend van de film Sherk, maar in deze video gevuld met Nutella. Haal je baktalent al maar boven.

8.     Santa Clausmopolitan

Ze steken de Cosmopolitan-cocktail in een nieuw kerstjasje. Het recept is gebaseerd op de rood met witte suikerstokken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jarrod Rickard (@diycocktailguy)

9.     Candy Cane Jello shots

Komen er veel vrienden over de vloer? Dan kan je gelatine-kerstshotjes maken met pepermuntwodka. Om de shotglaasjes schattig te maken, werk je ze af met een gekleurde suikerstof en een toefje slagroom.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bridget Lucille (@bridget.lucille)

10.      Oreo-kerstballen

Als dessert of bij de warme chocomelk kan je zelfgemaakte koekjes serveren. Een snelle en lekker manier is met Oreo-koekjes. Je dipt ze in chocolade en met suikerversiering maak je leuke kerstbalkoekjes.

Tekst: Julie De Voght en Amelie Van Bogaert
Foto bovenaan: © Julie De Voght