21/12/2023

PODCAST – DE NACHT: ‘Ik heb dit pand helemaal zelf gerenoveerd tot nachtwinkel’

Nachtwinkels zijn in ons land bijna niet meer weg te denken uit het straatbeeld. In 2013 waren er in Vlaanderen alleen al 949 nachtwinkels en daar komen er jaarlijks nog een honderdtal bij. Maar, wie zijn de mensen achter de nachtwinkels? In de eerste aflevering van ‘De Nacht’ ging 21bis-reporter Noor Putteneers langs bij nachtwinkeluitbater Sembhi in Wezemaal. 

Sembhi woont al 32 jaar in België en is al 17 jaar lang uitbater van zijn eigen nachtwinkel in Wezemaal. Hoewel zijn winkel goed draait, is het toch nog een strijd om op het einde van de maand rond te komen. In de podcastreeks ‘De Nacht’ duikt reporter Noor Putteneers het nachtleven in om een blik te werpen op mensen die vooral ‘s nachts actief zijn. Dit keer, nachtwinkeluitbaters.

Benieuwd naar Sembhi’s verhaal? Beluister het hier.

Foto bovenaan: ©Noor Putteneers

Tekst: Noor Putteneers