21/12/2023

PODCAST – Gedenksteen in Putte verwijst naar vliegtuigcrash in WOII: ‘Eervolle herdenking aan Amerikaanse piloot die hier onderdak vond’

Op 3 september 1944 stortte piloot Alfred Mills met zijn Amerikaans oorlogsvliegtuig neer in het landelijke Putte bij Mechelen. Mills zocht meteen onderdak bij de omliggende bewoners. Zo kwam hij op een boerderij terecht.

Onze reporter Tina rijdt vaak op de Lierbaan naar Putte bij Mechelen. Onlangs botste ze daar op een gedenksteen. Ze wou het verhaal weten achter de steen en dus ging ze in gesprek met Glenn Dyck van Kamp 44. Hij zorgde voor de plaatsing van de steen.

Ben je benieuwd naar het verhaal achter de steen en hoe de buurtbewoners de crash ervaarden? Luister dan hier naar de reportage.

Reportage: Tina Baeten
Foto: © Tina Baeten
Tekst: Tina Baeten