07/12/2023

Queen Nikkolah, de vrouwelijke, zwarte tegenhanger van Sinterklaas, bezoekt Gentse Vooruit

In kunstencentrum Viernulvier, de voormalige Vooruit in Gent, kwam er op 6 december hoog bezoek. Niet Sinterklaas, maar Queen Nikkolah entertainde zo’n 200 enthousiaste kinderen een woensdagnamiddag lang.

De afgelopen week kreeg het evenement heel wat commotie doordat het kinderfeest aanvankelijk in het Gentse stadhuis ging plaatsvinden. Tegenstanders zeggen dat Queen Nikkolah een bedreiging vormt voor de klassieke sinterklaastraditie. Gentse burgemeester Mathias Declercq (Open vld) besliste daarom om het evenement niet te laten doorgaan in het stadhuis. Onze 21bis-reporters trokken er naartoe, maar kregen geen reactie. Schepen van Jeugd Hafsa El-Bazioui (Groen) benadrukt dat er allerlei misverstanden ontstonden waardoor mensen verkeerd geïnformeerd werden. ‘We willen de sinterklaastraditie niet vervangen, maar een moderner alternatief bieden’, klinkt het. ‘Het is een fijn kinderfeest, laat ons dat vooral zo houden’.

Bekijk hieronder de reportage:

 

Reportage: Jill Claes
Camera en geluid: Jill Claes, Jasper Van Baekel en Ruben Bartholomeeusen
Tekst: Jill Claes
Foto bovenaan: © Jill Claes