Klinkt de Veggie Challenge jou bekend in de oren? Heel de maand maart organiseren onder andere Mechelen en Leuven de Veggie Challenge, een online coachingprogramma dat mensen helpt om een maand lang minder vlees te eten. Ook de veganistische frituur Pepas in Leuven doet mee. Onze 21bis-reporters Jolien en Joke gingen eens langs.
14/03/2024

De maand maart staat in het teken van de Veggie Challenge. Vegan frituur Pepas draagt alvast haar steentje bij: ‘Wij willen veggie en vegan meer in de kijker zetten’

Klinkt de Veggie Challenge jou bekend in de oren? Heel de maand maart organiseren onder andere Mechelen en Leuven de Veggie Challenge, een online coachingprogramma dat mensen helpt om een maand lang minder vlees te eten. Ook de veganistische frituur Pepas in Leuven doet mee. Onze 21bis-reporters Jolien en Joke gingen eens langs.

Mechelen en Leuven zijn onder andere de steden die de uitdaging aangaan. Met het online coachingprogramma kun je 31 dagen lang minder vlees, vis of meer plantaardig eten.

Wil je rustig je vleesconsumptie afbouwen, of volledig plantaardig eten proberen? Alles is mogelijk, want je kiest zelf welk doel je wil bereiken. Daarnaast houdt de Veggie Challenge App bij hoeveel dierenlevens, CO2, water en land je bespaart.

Ook krijg je toegang tot recepten, tips en kun je in de prijzen vallen. Zo deelt de stad Leuven 25 cadeaubonnen van 20 euro uit van de vegan frituur Pepas. Daarnaast wint de stad met de meeste Veggie Burgers (aantal deelnemende inwoners) de Veggie Challenge 2024 award.

VeggieChallenge: 21bis-reporters Jolien en Joke testen vegan frituur Pepas in Leuven.
Foto: © Joke Van Den Broeck

Onze 21bis-reporters Joke en Jolien gingen alvast de vegan frituur Pepas in Leuven eens testen. Beluister de reportage hier.

Reportage: Joke Van Den Broeck en Jolien Dewaele
Tekst: Femke Verbruggen
Foto: © Lauren Van Uytven