08/03/2024

LIJSTJE VAN 3 VAN GEN Z – 3 lekkere én gezellige vegan restaurants in Leuven

Sommige mensen draaien met hun ogen bij het horen van het woord vegan. Anderen vinden dat er best wat meer aandacht mag gaan naar veganistische gerechten en restaurants. Voor wie graag geniet van een smakelijke, plantaardige maaltijd, heeft Leuven een aantal geweldige veganistische eetplaatsen te bieden. En aan de ogendraaiers zegt onze 21bis-redacteur Anne: ‘Het doet geen pijn om af en toe iets nieuws te proberen.’

Leuven roept deze maand haar inwoners op om mee te doen aan de Veggie Challenge. Dat betekent dat je in heel maart minder vlees eet en meer plantaardige voeding. Bovendien verloot stad Leuven 25 cadeaubonnen van een veganistisch restaurant aan degenen die zich inschrijven, dus het is zeker de moeite waard om eens uit je vleeswereldje te kruipen.

Bekijk hier het lijstje van de drie beste Leuvense vegan restaurants die je niet mag missen als je uit eten gaat:

1. Tabi Loo: fastfood kan ook vegan

Gelegen in het hart van Leuven, biedt Tabi Loo een menu aan vol heerlijke veganistische fastfood-gerechten: van kleurrijke lunchbowls tot verschillende gezonde burgers. De leuke inrichting en compacte ruimte maken de sfeer extra gezellig, waardoor je al snel de tijd verliest tijdens een babbeltje met je gezel. Ze hebben zowel middag- als avondservice, en je kan ook altijd kiezen voor takeaway tijdens de openingsuren. Eindeloze opties en eindeloos genot.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tabi Loo (@tabi.loo)

2. Het Strand: genieten in de Bahamas

Gelegen boven Cinema ZED is eetcafé Het Strand, ideaal om na je cinema-uitje nog iets te gaan drinken of smikkelen. Hier voel je je echt op de kust van de Bahamas, dankzij de exotische vegan gerechten en een assortiment van cocktails en speciale frisdranken. De prijzen liggen hier ietsje hoger, maar dat wordt gecompenseerd door de geweldige zomerse sfeer, een ruimte vol planten en natuurlijk het lekkere eten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door H E T S T R A N D 🌴 (@het.strand)

3. Life Bar: vegan life is healthy life

Voor wie zich vooral wil verlustigen aan de gezonde aspecten van veganistisch eten, is Life Bar de perfecte plaats. In deze ontbijt- en lunchbar gaat gezondheid en smaak hand in hand. Met verse producten bereiden ze een scala aan bowls, van fruitige smoothies tot luchtige salades. De lichte ruimte zorgt voor een kalme sfeer, perfect om in de ochtend of middag te genieten van een rustig etentje.


Zo zie je maar: niet alleen Brussel heeft leuke veganistische eetplaatsen. Leuven heeft zeker meer dan je denkt, en aan de reviews te zien zijn deze 100% plant-based restaurants zeker succesvol hier.

Tekst: Anne De Wever
Foto: © Anne De Wever