24/03/2024

LIJSTJE VAN 3 VAN GEN Z – Op budget naar de festivals

Rock Werchter en Pukkelpop vullen hun line up in sneltempo aan. De festivaltickets vliegen de deur uit en je portemonnee zal het ongetwijfeld voelen. Kijk je er al tegen op om elke festivaldag te zwoegen om lege bekers te verzamelen? Onze reporter geeft drie tips om geld te besparen op de festivalweide.

1. Neem je eigen drinkfles mee
Je mag een lege drinkfles meenemen op een festivalterrein en deze met water vullen aan de daarvoor voorziene kranen. Voldoende water drinken is uiteraard belangrijk, maar een drankbonnetje betalen voor water is overbodig. Geen zin om een hele dag aan je drinkfles te sleuren? Hou een lege beker bij.

Voeg een drinkfles toe aan je standaard festivaluitrusting. © Stien Vanden Bosch

2. Koop eet- en drankbonnen in voorverkoop
Wanneer je bonnetjes bestelt bij de aankoop van je festivalticket, spaar je tien cent per bon uit. Als je twintig bonnen koopt in voorverkoop, heb je mooi twee euro gespaard. Je zal uiteraard meer moeten betalen voor de aankoop van je ticket maar over een paar maanden, wanneer je op de weide staat, voelen die drankjes ‘gratis’.

3. Werk als vrijwilliger
Op festivals werken nooit genoeg mensen. De organisatie is altijd op zoek naar vrijwilligers om het festival in goede banen te leiden. Je kan bandjes scannen aan de inkom, afval verzamelen of achter de bar staan. Als je tijdig vraagt om naar je favoriete artiest te gaan kijken, is dit geen probleem. Afhankelijk van het festival krijg je een aparte crew-maaltijd, of gewoon een aantal bonnetjes voor drank en eten. Je toegangsticket heb je alvast uitgespaard. Check best vooraf of je verbonden moet zijn aan een organisatie zoals chiro of een sportclub die komt helpen, voor je je kandidaat stelt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rock Werchter (@rockwerchterfestival)

Tekst: Stien Vanden Bosch
Foto: © Jona Barkmeijer