Barboek in Leuven
15/03/2024

LIJSTJE VAN 3 VAN GEN Z – Top 3 cafeetjes in Leuven met een twist

1. BARBOEK: “Sterk in boeken, straf in koffie”

Bij Barboek geniet je van een unieke sfeer waar koffie en boeken samenkomen. In de Schrijnmakersstraat heb je keuze tussen alle soorten boeken, terwijl de tweede locatie, Leopold Vanderkelenstraat, zich richt op kunstliefhebbers. Na een bezoek aan M Leuven kun je hier genieten met een groot aanbod aan kunstboeken. Belangrijk om te weten: Het café is ook vrij toegankelijk zonder museumticket.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by barboek (@barboek_)

2. DEMO SPEL: gezelligheid tot en met

Bij Demo Spel draait alles rond plezier en gezelligheid. Het is een boardgame café waar je kan genieten van een verscheidenheid aan spelletjes en dit terwijl je iets kan drinken. Het is een perfecte activiteit voor op een regenachtige dag. Er zijn spelletjes voor alle leeftijdscategorieën wat ervoor zorgt dat je als gezin of met een vriendengroep dit samen kan doen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Demo-Spel Leuven (@demospelleuven)

3. POESCAFE: Pluizig plezant

Het Poescafé biedt een gezellige ervaring voor kattenliefhebbers. Met de vier katten die elk een eigen karakter hebben, kun je genieten van knuffelmomenten terwijl je iets drinkt. Hoewel het concept charmant is, wordt door sommige bezoekers de hygiëne in vraag gesteld. Niet iedereen is fan van het idee van eten en drinken waar dagelijks vier katten rondlopen. Maar voor de liefhebbers van katten is het zeker een bezoekje waard.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Poescafé (@poescafe.leuven)

Tekst: Rosie Lambeir
Foto:  © Barboek Instagram