29/03/2024

LIJSTJE VAN DRIE VAN GEN Z – Drie podcasts om jouw treinreis te overleven

Pendel ook jij elke dag? Ben je je muziek ook zo moe geluisterd en ben je op zoek naar iets nieuws? Geen zorgen, hier is jouw gids om die lange pendelroute toch al wat aangenamer te maken. 

1. De Wereld van Sofie – Radio 1

De Wereld van Sofie is een podcast van Sofie Lemeire, die je ook wel kent van Radio 1, waar ze te horen is van elke maandag tot en met donderdag van 10:00 tot 12:00 uur. Daarnaast gaat ze wekelijks met haar team op zoek naar antwoorden op levensvragen. Zo komen bijvoorbeeld de onderwerpen humeur, raven en strippen aan bod. Heel uiteenlopend dus, er is voor ieder wat wils. Elke aflevering duurt ongeveer 45 minuten en vult zo jouw treinreis aan.

2. BOB – Audiocollectief Schik, NPO Radio 1, VPRO Dorst

BOB is een leuke, ontspannende audioreeks die bestaat uit zes afleveringen. Het verhaal gaat over Elisa, een dementerende 84-jarige vrouw die plots vertelt over haar jeugdliefde ‘Bob’. Drie leden van het Audiocollectief Schik gaan samen met Elisa op zoek en zo proberen ze meer informatie te ontrafelen – of dat proberen ze toch – over haar verleden. Deze zesdelige reeks is ideaal als je van een écht, schattig verhaal houdt.

3. De Stemmen van Assisen – Het Nieuwsblad

De Stemmen van Assisen is een podcast van Het Nieuwsblad.  Elke week tegen het weekend komt er een aflevering online. Hierin nemen drie misdaadjournalisten je mee naar het verhaal achter de rechtszaak die zich die week afspeelt in het Hof van Assisen. Daarnaast is er ook een Instagram-account waarop ze over elke aflevering een paar foto’s plaatsen, zo kan je het visualiseren. Als je graag meer te weten wil komen over wat zich afspeelt in onze justitie, maar je hebt er geen tijd voor, dan is deze podcast perfect.

Tekst: Antje Eulaers
Foto: © Sharon Poppe