22/04/2024

Jos D’Haese op het kiesfestival in Brussel: ‘Ik hoop vandaag vooral op veel vragen te kunnen antwoorden’

Onze reporters Jolien Dewaele en Tone Berghmans waren vorige week aanwezig op het Kiesfestival in Brussel. Dit ontstond uit een samenwerking tussen het Vlaams Parlement, nws.nws.nws (het Instagram-kanaal voor jongeren van VRT NWS) en De Ambrassade. Zij wilden met een leuk initiatief jongeren informeren en enthousiast maken voor de verkiezingen. De first-voters konden het Vlaams Parlement bewonderen, oefenen om digitaal te stemmen en speeddaten met politici. Ook onze reporters hadden een speeddate met politicus Jos D’Haese (PVDA) en spraken met hem over zijn ervaringen op het festival. Beluister de reportage hier.

De sfeer op het kiesfestival.

Het interview met Jos D’Haese.

Reportage: Jolien Dewaele en Tone Berghmans
Tekst: Tone Berghmans
Foto: Jolien Dewaele