18/04/2024

LIJSTJE VAN 3 VAN GEN Z – Bespaar in stijl: drie Brusselse tweedehandswinkels die je rekening niet plunderen

Hou je van tweedehandswinkelen? Dan moet je zeker eens naar Brussel, want daar zijn tweedehandszaken booming business. Elk hebben ze hun eigen kenmerken en prijscategorie. Het aanbod gaat van vintage design tot Luxe kledingmerken. Maar wil je leuke en ook goedkope tweedehandskleding shoppen dan is de selectie hieronder van 21bis-redacteur Martha een bezoek waard.

1) P-PITE: goedkope goudklompjes verzekerd

In deze kleine tweedehandswinkel vind je goede selectie van kwaliteitsvolle kleding tegen eerlijke prijzen. Zo kosten de meeste stuks 10 euro en zijn er regelmatig speciale aanbiedingen met heel lage prijzen. Deze tweedehandswinkel ligt dan wel in Elsene dus uit het centrum maar daardoor blijven veel parels hangen. Daarnaast is de eigenaar erg gastvrij en behulpzaam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door P-PITE (@p_pite_friperie_)

 

2) Melting Pot Kilo: een hele outfit voor 18 euro

In deze kiloshop moet je soms wat graven maar voor 18 euro per kilo is dat zeker de moeite waard. Het aanbod is breed en er hangt voor iedereen dus wel wat. Omdat de prijs afhangt van hoeveel een stuk weegt is deze winkel echt een aanrader voor zomerkleren. Voor een spotprijsje scoor je hier een hele festivaloutfit. Voor winterkledij zoals jassen en truien betaal je iets meer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MELTING POT KILO (@meltingpot.kilo)

 

3) Think Twice: voorspelbaar maar onmisbaar

De meeste tweedehandsfans zullen deze keten wel kennen. Toch verdient ook deze winkel een plaatsje in de top 3 want hier is succes verzekerd. De normale prijzen zijn iets hoger. maar hou zeker de eurodagen in het oog voor goede deals. Zo zakt de prijs aan het einde van de maand van 6 naar 1 euro en daarna volgt een nieuwe collectie. Think Twice doneert hun winst aan sociale projecten en heeft sinds kort ook een online shop.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Think Twice (@thinktwicebelgium)

Tekst: Martha Sterckx
Foto: © Rosie Lambeir