24/04/2024

LIJSTJE VAN 3 VAN GEN Z – Naast de remake van ‘Avatar the Last Airbender’: Netflix’ duurste fictieseries

De Netflix remake van Avatar: The Last Airbender kwam donderdag 22 februari uit. Een serie die per aflevering ongeveer 16 miljoen dollar kost (14 miljoen euro). Maar Netflix heeft er wel duurdere uitgebracht. Onze 21bis-reporter Jona maakte een lijstje van de drie duurste fictieseries op het streamingplatform.

1. Gekker dan Stranger Things kan het niet

Op nummer 1 staat het vierde seizoen van Stranger Things. Hiervoor heeft Netflix 30 miljoen dollar uitgegeven per aflevering (27 miljoen euro). Stranger Things is altijd al een grote hit geweest bij de kijkers. De vorige seizoenen waren ook niet goedkoop, maar niet vergelijkbaar met dus het vierde seizoen. Dit zou mogelijk komen door de lange productietermijn en het verhoogde salaris van de acteurs. Acteurs als Milly Bobby Brown zijn in de afgelopen jaren steeds bekender geworden en als productiehuis moet je hen dan ook meer betalen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Millie Bobby Brown (@milliebobbybrown)

2. One Piece de remake van de populaire manga

Op nummer 2 staat net als Avatar: The Last Airbender ook een remake, One Piece. Deze serie is een remake van een zeer bekende en geliefde manga (Japanse strip). De serie kostte ongeveer 18 miljoen dollar per aflevering, dat is in totaal 144 miljoen dollar (133 miljoen euro). Naast 106 verschillende uitgaven heeft One Piece ook veel succes bij tekenseries, strips, merch, noem het maar op. Het heeft dus al flink wat winst opgeleverd. Netflix moest even nagelbijtend toekijken, maar de serie bleek een groot succes te zijn dat verschillende records brak en na één week bij 84 landen op nummer 1 stond. Er is dan ook al sprake van een tweede seizoen.

 

3. The Sandman geholpen door CGI

Op nummer 3 hebben we The Sandman met in de hoofdrol Neil Gaiman. Deze serie kostte ongeveer 15 miljoen dollar en dus ongeveer 13 miljoen euro per aflevering, dat komt neer op 165 miljoen dollar voor de hele serie. Dit komt vooral door de CGI die ze hebben moeten gebruiken om het dromenrijk weer te geven. CGI voluit is, Computer Generated Imagery. Dit betekent dat de meeste delen van wat je in de film ziet door de computer gemaakt zijn. Het voordeel van CGI is dat de effecten makkelijk te controleren zijn en je zowel tweedimensionale en driedimensionale beelden kan maken.

 

Foto: © Jona Barkmeijer
Tekst: Jona Barkmeijer