29/04/2024

LIJSTJE VAN 3 VAN GEN Z – Ongewone sportclubs in Mechelen

Nu de winter op zijn einde komt, is het tijd om terug te gaan sporten. Je kan voetballen of je loopschoenen aantrekken, maar wat houdt je tegen om een totaal nieuwe sport te proberen? Hieronder staan drie sportclubs in Mechelen die je zeker moet proberen.

Frisbee – Freespect Mechelen

We hebben het allemaal wel eens gedaan: met die platte, plastic schijf gooien op het strand. Wist je dat je frisbeeën ook als hobby kan doen? De regels van de sport frisbee zijn gelijk aan die van American football, het is enkel een non-contactsport. Twee teams van zeven proberen de frisbee met behulp van passes in de end zone van de tegenstander te krijgen.

In Mechelen kan je frisbeeën bij Freespect, die club bestaat al sinds 2004. Hun doel is om de liefde voor de sport met de wereld te delen en vooral plezier te maken. De club is actief in alle divisies: mannen, vrouwen, gemixt en jeugd. Elk jaar spelen ze wedstrijden op verschillende niveaus in binnen- en zelfs buitenland.

 

Spikeball – Roundnet Mechelen

Spikeball of roundnet is hip and happening. Het is een twee tegen twee balsport waarbij je een mini-trampoline gebruikt om de bal op te botsen. Die moet in maximum drie aanrakingen terug op de trampoline belanden. Als je tegenstanders dit niet kunnen, krijg je een punt.

In Mechelen kan je spikeball proberen bij Roundnet. De club is, net als de sport, nog maar een paar jaar oud. Van april tot september trainen ze twee keer per week in het Vrijbroekpark in Mechelen, in de winter oefenen ze lekker warm in Sporthal De Nekker.

 

Waterskiën – Mechelse Waterski Klub (MWK)

Je hebt het misschien al eens gezien, op de Grote Vijver naast de E19 kan je waterskiën. Velen onder jullie gaan tijdens de lesvrije weken misschien graag eens op de latten staan, met de après-ski erbij natuurlijk. Goed nieuws: in de zomer kan je ook kiezen voor de warmere variant. Nog een voordeel: je valt ook zachter, de kans dat je een arm of been breekt is veel kleiner dan in de sneeuw.

In Mechelen kan je terecht bij de Mechelse Waterski Klub (MWK). Met meer dan 800 leden is ze de grootste van België. De club focust zich vooral op jongeren, perfect voor de waterratten onder de studenten. Het enige nadeel: waterskiën is een dure hobby, het inschrijvingsgeld start vanaf 116 euro. Je kan bij MWK ook een teambuilding of familie activiteit houden, zo kan je al eens kennismaken met de sport.

Foto: © Niels D’hondt
Tekst: Niels D’hondt