29/04/2024

LIJSTJE VAN 3 VAN GEN Z – Van Sydney Sweeney tot Renée Rapp: 3 feelgood films die je gezien moet hebben

Wanneer het leven wat moeilijk en stresserend wordt, is het belangrijk om je gedachten te verzetten en even de gigantische takenlijst aan de kant te schuiven. Je kan gaan wandelen, een boek lezen of gewoon achteruit leunen in je zetel en genieten van een film die je echt goed doet voelen. Onze 21bis-redacteur Nohr presenteert je een lijstje van drie feelgoodfilms die je gezien moet hebben voor je terugkeert naar de echte wereld. 

1. Anyone but you – ‘Staring at the blank page before you’

Anyone but you is de film voor wie houdt van een romantische komedie. Humor, liefde en ook haat vinden allemaal hun weg naar het grote scherm. Sydney Sweeney, vooral bekend voor haar rol als Cassie in de hitserie Euphoria, vertolkt de rol van Bea die op slag verliefd lijkt te worden op Ben. Na een eerste date dooft het vuur al snel uit en verandert het magische gevoel in een passionele haat waarbij de twee elkaar niet meer kunnen ruiken of zien. Tot er plots van hen verwacht wordt om vriendelijk en civiel met elkaar om te springen tijdens de trouw van Bea’s zus. Slagen ze erin om er een feest van te maken of zullen er uiteindelijk koppen rollen? Leun achteruit in je zetel en wees klaar om je in een kriek te lachen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anyone But You (@anyonebutyoumovie)

 

2. Mean Girls – ‘On Wednesdays we wear pink’

Dit is een film voor de mensen die houden van de originele Mean Girls en gek zijn op musicals. Cady Heron heeft altijd thuis les gehad, tot nu. Ze belandt op North Shore High School waar ze er snel achter komt hoe gemeen meisjes echt kunnen zijn. De remake van de klassieker uit 2004 is een twee uur durend avontuur vol zang, dans en vooral geweldig acteerwerk. De liedjes zijn stuk voor stuk hits en ze zorgen ervoor dat de film zelfs weken na afloop nog steeds levendig in je hoofd zit. Met Angourie Rice in de hoofdrol als Cady en Renée Rapp als de iconische Regina George is deze film er eentje die je absoluut niet kan missen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mean Girls (@meangirls)

 

3. Luck – ‘I’m a Scottish black cat’

Luck is een animatiefilm die uitkwam in 2022. Het gaat over de 18-jarige Sam die het weeshuis moet verlaten en op haar eigen benen moet leren staan. Jammer genoeg heeft Sam ongelofelijk veel ongeluk en lijkt niets te gaan zoals ze hoopt. Tot ze op een dag een geluksmuntje vindt. Al snel leidt het muntje haar naar een wereld vol geluk waar ze een deal sluit met de schotse zwarte kat Bob. Lukt het Sam om het geluk aan haar kant te houden of is ze toch geboren voor het ongeluk? Deze film is hartverwarmend, doet je lachen en zelfs af en toe een traantje wegpinken. Dit is perfecte film om al het zware werk even te vergeten.

Tekst: Nohr Pardon
Foto: © Nohr Pardon