19/04/2024

LIJSTJE VAN 3 VAN GEN Z – Zwitserland, Kroatië en Nederland imponeren voor Eurovisie 2024, België en Nederland onthullen nieuwe inzendingen: De verwachte top 3 van het songfestival 2024

Onze Belgische inzending Mustii doet het goed maar dit is de verwachte top 3. Met deze inzendingen belooft het Eurovisiesongfestival 2024 in Zweden een spannende en gevarieerde competitie te worden volgens de voorspellingen van Bookmakers. Onze 21bis-redacteur Lauren Van Uytven zoekt dit voor je uit. 

1.Zwitserland: Nemo Mettler
Zwitserland zal dit jaar vertegenwoordigd worden door de veelzijdige artiest Nemo Mettler, bekend onder zijn artiestennaam Nemo. De Zwitserse rapper, zanger en muzikant zal het podium betreden met zijn nummer The Code. Deze inzending zal de 63e deelname zijn van Zwitserland voor dit internationale muziekfestival.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eurovision Song Contest (@eurovision)


2.Kroatië: Baby Lasagna
De groep Baby Lasagna zal Rim Tim Tagi Dim presenteren een aanstekelijk nummer dat viraal gaat op sociale media. Met hun pof mouwen proberen ze de voters te overtuigen. Dit zal de 29e deelname zijn voor het land. De 28-jarige Zanger Marko Purišić werd initieel als reserve aangeduid voor de wedstrijd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Baby Lasagna (@the_baby_lasagna_)


3.Nederland: Joost Klein
Joost Klein, ook bekend als Joost, een veelzijdige artiest en voormalige YouTuber zal Nederland vertegenwoordigen met zijn nummer Europapa. Hij stond eerder al op het hoofdpodium van Rock Werchter. Nederland heeft in totaal al vijf keer de overwinning behaald.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Joost Klein (@joostklein)


Tekst: Lauren Van Uytven
Foto: ©Corinne Cumming/EBU