12/04/2024

LIJSTJE VAN DRIE VAN GEN Z – Top 3 cheap eats in Leuven: roze noedels, pasta on the go en Syrische sandwiches 

Vergeet de klassieke studentenmaaltijden uit de Alma. Onze 21bis-redacteur Ilaicha selecteerde de top drie goedkoopste eetplekken in Leuven die niet alleen overheerlijke gerechten aanbieden maar ook BeReal-proof zijn. Variërend van Syrisch tot Thais, voor fijnproevers die op zoek zijn naar betaalbare maaltijden.

1. Thai House – Pink noodles


In het hartje van Leuven ligt Thai House. Hier geniet je binnen vijf minuten van heerlijke Thaise maaltijden bereid door een trotse Thaise familie. Thai House is niet zomaar een restaurant; het is de pionier van authentieke Thaise smaken in Leuven. De geschiedenis van het restaurant gaat terug tot 1992. Met tientallen jaren ervaring, doorgegeven van generatie op generatie, blijft deze Thaise familie hun culinaire tradities koesteren. 

Voor slechts vijf euro geniet je van een heerlijke curry of Pad Thai met rozig gekleurde noodles. Heb je een grotere honger? Voor zes euro krijg je een royale portie om je buikje te vullen. Alsof dat nog niet genoeg is, kan je op vrijdag en zaterdagmiddag genieten van hun street noodlesoup concept. Met een karretje trekken ze naar buiten en maken ze voor je neus verse noodlesoep. Entertainend én lekker.

Alfons Smetsplein 11, 3000 Leuven

2. Boccone – Love on the go


Bij Boccone, gelegen aan het Rector De Somerplein, vinden studenten hun liefde voor de Italiaanse keuken terug. Na het culinaire verhaal van het voormalige restaurant La Divina Commedia wagen de uitbaters zich aan een gloednieuw avontuur. Boccone is een eigentijds concept met dezelfde passie voor de Italiaanse keuken. Hun motto klinkt als volgt: Italian love on the go.

Voor slechts vier euro geniet je van een beker pasta om mee te nemen. Time is money voor studenten dat begrijpen ze bij Boccone. Geen zin om ‘s avonds te koken? Kies uit een breed scala aan verse pastasauzen en haal ze op wanneer het jou uitkomt. De basis van al de sauzen is biologische olijfolie uit de uitbaters hun streek in Sicilië. Met pastacups, pizza slices, panini en nog veel meer is Boccone niet alleen smaakvol maar ook budgetvriendelijk. De pastabekers wachten op je.

Rector De Somerplein 15a, 3000

3. Fatayer – Traditioneel en Syrisch

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fatayer Leuven (@fatayer_leuven)


Ontdek de verrassende smaken van het Midden-Oosten bij Fatayer gelegen op de Bondgenotenlaan. In dit restaurant is elke dag een culinair avontuur doordrenkt met familie en traditie. Hier komen gerechten tot leven zonder kookboeken maar met pure ervaring doorgegeven van generatie op generatie. De keukenchefs, geïnspireerd door de smaken van hun oma en oudste zus, brengen de authentieke smaken van Syrië tot op je bord.

Fatayer biedt ’s middags Syrische sandwiches aan. De basis is platbrood met opties als kefta, shish taouk (gegrilde kip), maar ook veganistische opties zoals Syrische kaas en falafel. De prijs-kwaliteitverhouding tussen 7 en 9 euro maakt het een ideale stop voor studenten tijdens hun middagpauze. Heb je nog wat budget over? De traditionele dessertjes, krijg je al vanaf vijf euro. ’s Avonds biedt Fatayer een wat uitgebreider en prijziger assortiment aan. 

Leuven Bondgenotenlaan 12, 3000 Leuven

Tekst: Ilaicha Vandeputte
Foto: © Ilaicha Vandeputte