14/04/2024

LIJSTJE VAN DRIE VAN GEN Z – Top drie onverwachte reisbestemmingen voor jongeren

Opzoek naar een vakantiebestemming waar het wat rustiger is? Je bent niet alleen. Meer en meer mensen zoeken naar nieuwe bestemmingen waar het nog niet volloopt met toeristen. Tegelijkertijd wil je je ook niet blauw betalen aan een peperduur resort of hotel. Dit zijn, volgens 21-bis reporter Pieter Keppens, nog 3 verborgen schatten in de wereld die betaalbaar zijn.

  1. Slovenië: van prachtige stranden tot betoverende bergen

Terwijl buurlanden Italië en Kroatië vaak als bestemming worden gekozen, is Slovenië zelf helemaal niet zo populair. Op het eerste zicht lijkt Slovenië ook niet zo heel interessant maar niks is minder waar. Ten eerste heb je de prachtige stranden van Slovenië waar, in vergelijken met sommige stranden zoals in Spanje of Frankrijk, het altijd rustig is. Deze stranden zijn dan wel bedekt met stenen in plaats van zand, het water blijft even verfrissend.

Daarnaast heb je ook de kans om prachtige bergwandelingen te maken in Slovenië. Op slechts een paar uur rijden van het strand kan je wandelen in de hoge bossen en steile bergen van Slovenië.

  1. Albanië: het land van de verborgen schatten

Albanië is een van de minder populaire bestemmingen om naar op reis te gaan. Toch heeft het nog veel verborgen schatten waar niet veel mensen van af weten.  Zo heeft Albanië een heldere kustlijn met badplaatsen die over het water reiken.

Eén van de bekendste badplaatsen in de stad Vlorë

Daarnaast is Albanië ook een land vol met archeologische vindplaatsen en oude steden zoals Shkodër, een van de oudste steden van Albanië vol met oude kastelen en historische musea. Daarbovenop is Albanië ook nog spotgoedkoop. Zo kost een avondje op restaurant je gemiddeld 13 euro per persoon.

  1. Cambodja: het land van de tempels

Onverwachte reisbestemmingen kunnen ook buiten Europa liggen. Zo is er Cambodja. Een vliegticket er naartoe zal misschien wat kosten maar het land zelf is zeer betaalbaar. Overnachten kan je er al voor enkele euro’s per nacht. Hetzelfde geldt voor eten en drinken.

Cambodja is een land voor avonturiers. Het is een land met een grote geschiedenis en vele tempels. De bekendste tempel is Angkor Wat. Een gigantisch tempelcomplex dat wordt gezien als een van de belangrijkste archeologische vondsten ter wereld.

Angkor wat is een van de zeven wereldwonderen

Daarnaast kan je ook nog genieten van mooie stranden op een van de eilanden van Cambodja en de wandelingen door de grote bossen.

 

Pieter Keppens