28/04/2024

LIVEBLOG – Volg hier de finale van Humo’s Rock Rally 2024

21:30 – Prijsuitreiking
Een welgemeende proficiat aan Maria Iskariot die met de eerste prijs gaat lopen. Ook TJE en TEUN krijgen een plekje in de top drie. Koala Disco kan de publieksprijs binnenhalen. Veel teleurgestelde gezichten op het podium, maar ze hebben alle tien het beste van zichzelf gegeven.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HUMO (@humo.be)

20:30 – DJ-set Meltheads
De jury gaat beslissen wie van de tien finalisten zich mag kronen tot winnaar. Meltheads greep twee jaar geleden net naast de hoofdprijs, maar entertaint nu het publiek met een DJ-set.

20:00 – Maria Iskariot
De laatste van de avond, maar zeker niet de minste. Maria Iskariot is zo te horen ook een publieksfavoriet. Ze zijn de enige band die Nederlandstalige muziek brengen, al is het publiek niet zo enthousiast als bij WASTE of Teun. Ze zijn net dat tikkeltje minder enthousiast, maar toch energiek genoeg om nog de band nog luidkeels aan te moedigen.

19:30 – Teun
Het is helemaal stil voor Teun. Ze heeft alleen haar piano en stem nodig om het publiek te overtuigen van haar talent. Gelukkig weet het publiek wanneer ze Teun op een oorverdovend applaus mogen trakteren.

19:00 – Zegel
Wat krijg je als je de frontman van WASTE een band laat starten met de frontman van Koala Disco? Zegel. Een muzikaal trio met een publiek dat zich volledig geeft. Alleen het publiek van WASTE kon dit evenaren.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zegel (@zegel_band)

18:30 – Lézard
Lézard of ‘hagedis in het Frans’ is ultradansbaar. En dat kan het publiek wel smaken. Iedereen gooit zijn dansbenen los en is vrolijk. De muziek van Lézard is een perfecte opener na de pauze. Hun bindteksten zijn ook wat langer dan die van de andere bands, hun laatste nummer gaat over smartphones zoals ze verkondigen en tijdens het tweede nummer voelen ze hun ‘manifestique’. Ze worden uitgewuifd met een welverdiend applaus.

17:30 – WASTE
WASTE overtreft alles en iedereen. Er zijn moshpits, crowdsurfers en extreem luid geschreeuw. De sfeer in de zaal en op het podium is optimaal. WASTE zou wel eens de publieksprijs kunnen binnen slepen. En dan nu tijd voor een pauze.

17:00 – Koala Disco
Koala Disco heeft duidelijk heel veel publiek mee. Tijdens de aankondiging worden ze al luid en enthousiast onthaald.  Het is een applaus dat ze zeker en vast verdienen. De frontvrouw is ‘nota bene vandaag hees’ en vroeg om haar te vergeven. Frontman en gitarist Niels maakt over twee acts zijn comeback met Zegel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koala Disco (@koalaladiscoco)

 

16:30 – Those Who Didn’t
Those Who Didn’t is dan wel de oudste finalist maar zeker niet de minste. Ze hebben geen zang bij, en die hebben ze ook voor niets nodig. Het publiek is zeker klaar voor Those Who Didn’t. Ze worden warm onthaald en krijgen af en toe enthousiaste en bemoedigende kreten of fluittonen toegeworpen. Leuke toevoeging: ze brachten een kermis-achtige outro mee.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Those Who Didn’t (@thosewhodidnt)

 

16:00 – Aäron Koch
Rock ‘n’ Roll-stijl wilt ook zeggen: na twee bands al achterlopen op schema.
Voor de mannen van Aäron Koch volgt al wat meer applaus. En of ze dat verdienen. De bindteksten van de artiesten blijven voorlopig nog kort:  een simpele ‘goedemiddag’ en een keer ‘bedankt om al zo vroeg te komen.’

15.30 – Edouard Van Praet
Vermoedelijk moet het publiek nog een beetje warmer worden want de vijf heren van Edouard Van Praet geven het beste van zichzelf. Er is sfeer op het podium en de zanger heeft voor de gelegenheid zijn beste moves bovengehaald. Ik vraag me alleen af waarom hij twee microfoons nodig heeft. En de vloer onder zijn voeten is dan ook meteen gekuist door zijn jeans. Wat een leuk kwartier was dit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Edouard van Praet (@evp_music)

 

15:00 – TJE
Het is de zondag des oordeels voor de tien finalisten van Humo’s Rock Rally 2024. Ze beklimmen allen het podium van de AB in Brussel met een bang hartje. Een van hen zal vanavond de kroon van winnaar krijgen en ze hebben slechts een kwartier tijd om te bewijzen dat ze die titel waard zijn.

TJE krijgt de zaal al vanaf de eerste noot stil. Het jonge trio trekt de aandacht van het publiek helemaal. Het laatste nummer slaat de nagel op de kop en wordt met enthousiaste kreten onthaalt door hun fan-groep. Wat een sterke start van de finale. Dat kan alleen maar meer goeds beloven.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Willy (@radiowilly)

Tekst & foto: Stien Vanden Bosch