27/04/2024

Lokale Helden zet opkomend muzikaal talent in de kijker: ‘Elke artiest begint altijd onder een kerktoren’

De Belgische muzieksector bevat ook heel wat onderbelichte artiesten, die te weinig op een groot podium te zien zijn. Tijdens de zesde editie van Lokale Helden, op zaterdag 27 april 2024, staat Vlaanderen in het teken van dat talent. Onze 21bis-reporters Alexander Ballekens en Kaat Van den Broeck leggen je er alles over uit.

Het steunpunt voor de muzieksector, VI.BE, ondersteunt en begeleidt artiesten met advies en podiumkansen in de sector. Het is de organisator achter De Week van de Belgische Muziek, Sound Track én Lokale Helden. ‘Ondersteuning door steden en gemeenten is nog vaak onbemind’, schetst Stijn Lemaire, coördinator van Lokale Helden binnen VI.BE. ‘Wij proberen die cultuurdiensten te enthousiasmeren om het muzikaal talent dat vaak verborgen zit in repetitiekoten te ondersteunen.’

LUISTER: STIJN LEMAIRE (VI.BE) OVER ‘LOKALE HELDEN’

In het Mechelse studentencafé de Planeet staan de Lokale Helden op vrijdag 26 april al in de spotlight. Tijdens de eerste editie van #2800Fest! geven acht opkomende talenten er het beste van zichzelf. ‘We hebben zowel solo artiesten als bands uitgenodigd, dus het is echt een mooie combinatie van veel leuks’, licht Jentel Van Rijn van de Planeet toe bij reporter Kaat.

LUISTER: JENTEL VAN RIJN VAN STUDENTENCAFÉ ‘DE PLANEET’ OVER ‘#2800FEST!’

Een volledig overzicht van alle evenementen die plaatsvinden op zaterdag 27 april, vind je op de website van Lokale Helden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door VI.BE (@vi.bevoormuziek)

Foto: Kimberly Penez op Lokale Helden 2024 in het Kortrijkse muziekcentrum Track – © Jonas Debrouwere
Tekst: Alexander Ballekens
Interview en reportage: Alexander Ballekens en Kaat Van den Broeck